kunye
onsoz

Adalar Müzesi Yeni Süreli Sergiler Alanı'nın İlk Sergisi Açıldı:
Adalar, Yazarlar, Şairler... mitostan edebiyata

Adalar Müzesi’nin 2011 yılında gerçekleştirdiği ikinci süreli sergisi, Aya Nikola Hangar ana mekanına eklenen yaklaşık 300 m2 büyüklüğündeki süreli sergiler alanının ilk sergisi olarak açıldı.
Adalar Yazarlar Şairler / Mitostan Edebiyata başlıklı sergi, çağdaş tasarımı ve göz alıcı düzenlemesiyle müzeye zenginlik kattı.
Sadece İstanbul Adaları’nı değil, dünya adalarını, sadece Adalar’daki edebiyatçıları değil dünya edebiyatçılarını konu alan sergi, adaların edebiyatla ilişkisine, edebiyatçılara ilham veren gücüne odaklanıyor.

Küratörlüğünü Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Sevengül Sönmez’in, tasarımını ise Burçak Madran’ın yaptığı sergi, 2012 yılı Ağustos ayına kadar açık kalacak.
Adalar Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapıan açılışla birlikte sergiye paralel etkinlikler de gerçekleştirilecek.
Bu etkinlikler arasında ünla Adali edebiyatçılarımız Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Sait Faik için hazırlanacak kitaplar ve toplantılardan, Türkiye’den ve Dünyadan yaşayan edebiyatçıların buluşmasına, çocuk, öğrenci ve yetişkin atölyelerine, film gösterimlerinden belgesellere onlarca başlık bulunuyor.
Etkinlikler Aralık-Nİsan döneminde biraz daha Adalar’a dönük olarak gerçekleşirken, Nisan-Ağustos döneminde Adalar dışına açılacak.

Son Güncelleme ( Pazar, 01 Nisan 2012 17:14 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Güncel Sergiler Adalar Yazarlar Şairler Adalar Müzesi Yeni Süreli Sergiler Alanının İlk Sergisi Açıldı: Adalar, Yazarlar, Şairler... mitostan edebiyata