Mimoza Şenliği

Adalar Müzesi'nin Bahçe Kültürü Etkinlikleri 6 Mart'ta Adalar Belediyesi ve Müze’nin birlikte organize ettiği Mimoza Şenliği ile başlıyor!..

Adalar Müzesi 2011 yılında da Adalar'ın bahçeleri, florası, faunası ve egzotik bitkileri konularında keyifli bahçe turları, şenlikler, panel ve atölyeler organize etmeye devam ediyor.

Baharın başlaması ile birlikte Adalar'ın âdeta simgesi haline gelen mimozaların açışı gerçek bir görsel zenginlik yaratıyor. Adalar Müzesi ve Adalar Belediyesi 6 Mart Pazar günü saat 11.00’de yapılacak etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve mimozaların açışını Büyükada’da bir şenlik edâsıyla kutlayacak.

Adalar Müzesi Bahçe Kültürü Danışmanı Gürsan Ergil (Bahçe Tarihçisi) rehberliğinde organize edilen şenlik, Anadolu Kulübü'nde mimoza ağacına ve kadınlar gününe değinen bir sunum ile başlayıp, Kent Orkestrası Oda Müziği Grubu'nun konseri ile devam edecek. Şenlik, Büyükada'daki önemli mimoza ağaçlarının yakından tanıtılması ve büyük tur yolu üzerinde konumlanmış Fethi Okyar Köşkü'nün girişindeki mimozalı yolda Gürsan Ergil rehberliğinde yapılacak bahçe turu ile sona eriyor. Zamanında Ada'daki her bahçede rastlanan ve Adalar'ın sembolü olarak bilinen mimozalar günümüzde hızla azalıyor. Her ne kadar koruma altına alınmış olsa da Adalar'daki mimoza katliamı devam ediyor. Her yılın aynı gününde düzenlenmesi planlanan bu etkinlik Adalılar’ın mimozaların farkına varması, mimozaları dalında iken seyretmesi ve enfes kokusunun zevkine varması için bir fırsat olacak. Etkinlik mimozaların korunmasını, çoğaltılmasını ve Adalar'ın sembol bitkisi haline gelmesini hedefliyor.

6 Mart 2011 Pazar günü Büyükada’da kutlama etkinlikleri programı

11.00 Mimoza ve Adalar (sunum ve panel)

Yer: Büyükada Anadolu Kulübü toplantı salonu

Konuşmacılar:

Adalar ve Mimoza: Gürsan Ergil (Bahçe Tarihçisi, Adalar Müzesi  Danışmanı)

Mimoza: Yrd. Doç. Dr. Erdal Uzen (İstanbul Üniversitesi, Biyoloji Bölümü)

Mimoza ve Kadın: İpek Çalışlar (Gazeteci Yazar)

13.00 Kent Orkestrası Oda Müziği Grubu konseri

Flüt: Duygu Kozak

Arp: Burcu Aygider

15.00 Fethi Okyar Köşkü ve Büyükada bahçelerinde mimoza turu

Tur rehberi: Gürsan Ergil

İlgili Kişiler

Eda Yiğit (Adalar Müzesi)

Adaevi Müze Arşivi Oryantasyon Ofisi

23 Nisan Cad. No:14/1 Büyükada / İstanbul

Tel: 0216 382 52 80

0507 202 81 79

Oya İslimyeli (Adalar Belediyesi)

Tel: 216 382 78 50

www.adalarmuzesi.org

Adalar Müzesi, İstanbul Adaları’nın sosyal tarihini, bugününü ve geleceğini anlatan, sahip olduklarını biriktiren, koruyan ve yarına aktaran bir müzedir. Adalar’ın tarihini anlatan bir müze kurulması, yıllar süren bir hayalin ve emeğin sonucunda, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansal desteğinde somutlaşmıştır. 7 Nisan 2009 tarihinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Vakfı arasında imzalanan protokolle, Adalar Müzesi kuruluş çalışmalarına resmen başlanmıştır.

Son Güncelleme ( Perşembe, 03 Mart 2011 00:00 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Mimoza Şenliği