Adalar Müzesi Eski Bayram Sofralarını Canlandırıyor!

sula_bozis_atina_200906_4_kucultulmus_k

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri kapsamında, Adalar Vakfı ve Adalar Belediyesi ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Adalar Müzesi, İstanbulluların belleğinde bu kez de Adalar’ın bayram sofralarını canlandıracak. “Adalar’da eski bayramlar, panayırlar ve yeme içme kültürü” başlıklı söyleşi 17 Eylül Cuma günü saat 17:00-19:00 saatleri arasında Büyükada Prinkipo Meyhanesi’nde (Fıstık Ahmet’in Meyhanesi) gerçekleşecek.

Eski İstanbullu, yemek tarihçisi ve yazar Sula Bozis’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşide dinleyicilerin de katılımıyla Ada usulü eski bayram sofralarına doğru bir yolculuğa çıkılacak. Adalar’da yazları panayırlar ve kışları bayramlarla dolu geçen eski zamanlar yad edilirken bu kutlamalarda hangi hazırlıkların yapıldığı ve sofraların hangi yemeklerle donatıldığı gibi konular da konuşulacak.

Daha önce çeşitli kitapları Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarafından yayımlanan Sula Bozis’in Pera Monografisi adlı yeni kitabı ise Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan çıkacak.

Sula Bozis hakkında

Sula Bozis İstanbul'da doğdu. Tiyatro ve moda tasarımcısı olarak çalıştı. Daha sonra geleneksel el sanatları ve yeme-içme kültürü alanlarında yoğunlaştı. 1980'den bu yana çalışmalarını Atina'da sürdüren Bozis'in belli başlı kitapları şunlardır: Boğaziçi Yazmaları (Yunanca, 1989), Bursa İpekli Dokumaları (Yunanca,1991), İstanbul Rumlarının Mutfak Kültürü (Yunanca, 1994), Kapadokya, İonya, Pontus Rumlarının Tat Gelenekleri (Yunanca, 197), Anadolu Makramaları (Yunanca,1998), İstanbul Lezzeti (Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2000), Kapadokya Lezzeti (Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2004).

İlgili Kişi:

Duygu Atalay
Adaevi Müze Arşivi Oryantasyon Ofisi
23 Nisan Cad. No:14/1 Büyükada / İstanbul
Tel: 0216 382 52 80

Prinkipo Meyhanesi Adres:

Büyükada Kumsal Caddesi (Kumsal Parkı) No: 80
Tel: 216 382 35 91

Son Güncelleme ( Perşembe, 21 Ekim 2010 14:24 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Adalar Müzesi Eski Bayram Sofralarını Canlandırıyor!