Adalar Müzesi “Nerede O Eski Balıklar?” Diye Soruyor!

İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi “İstanbullu denizini özlüyor” başlıklı etkinliğiyle İstanbul ve balıklarının son 40 yıllık serüvenini gündeme taşıyor. İstanbullunun lüfere hasret kalmasını önlemek amacıyla düzenlenen ve balık ve balıkçılığa dair değerlendirme yapma olanağı sunan etkinlik 28 Ağustos Cumartesi günü saat 10:00-14:00 arasında Büyükada Adalar Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. Denizini özleyen her İstanbullu etkinliğe davetli.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen projelerden biri olan Adalar Müzesi, Ağustos ayı etkinliklerine “İstanbullu denizini özlüyor” başlıklı etkinlikle devam ediyor. İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi’nin “İstanbul lüfere hasret kalmasın” diyerek düzenlediği etkinlik, İstanbul’da balıkçılığın değerlendirileceği ve İstanbullunun balıkla ilişkisinin konuşulacağı iki ayrı toplantıdan oluşuyor. 28 Ağustos Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan ilk toplantıda, İstanbullu kıyı balıkçılarından oluşan bir “balıkçı meclisi”nde İstanbul ve balıklarının son kırk yıllık serüveni ele alınacak. Bu toplantıya Bostancı, Bakırköy, Heybeliada, Burgazada, Büyükada ve Kınalıada Su Ürünleri Kooperatifleri ve Adalar balıkçıları katılacak.

İstanbullunun denizle olan ilişkisinin konuşulacağı ikinci toplantı ise aynı gün, 12:00-14:00 saatleri arasında Adalar lokantaları, balık lokantası işletmecileri, şefler ve yemek yazarlarının katılacağı bir “aşçılar meclisi”nin katılımıyla gerçekleşecek. Deniz hikayelerinden İstanbul’a özgü balık yemekleri tariflerine her şeyin paylaşılacağı toplantı, balık yemeklerine meraklı ziyaretçilere açık olacak.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV), Slow Food ve Fikir Sahibi Damaklar aktivistlerinin de hazır bulunacağı her iki toplantının moderatörlüğünü ise Slow Food ve Fikir Sahibi Damaklar’ın lideri Defne Koryürek ile Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu paylaşacak.

Ücretsiz olacak etkinlik konusunda daha fazla bilgi almak için:

Duygu Atalay
Adaevi Müze Arşivi Oryantasyon Ofisi
23 Nisan Cad. No:14/1 Büyükada / İstanbul
Tel: 0216 382 52 80

Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Adalar Müzesi “Nerede O Eski Balıklar?” Diye Soruyor!