Adalar Müzesi - Museum of the Princes' Islands

Adalar Müzesi, koleksiyona ve sergilemeye katılan yeni bağışlar ve yeni aydınlatma düzeniyle ziyarete açık…

Adalar Müzesi, koleksiyona ve sergilemeye katılan yeni bağışlar ve yeni aydınlatma düzeniyle ziyarete açık...

yeni bagislar_2_201505_470x353

15 Şubat - 15 mart arasında, tadilat için hafta içinde ziyarete kapanan Adalar Müzesi, 15 Mart'da koleksiyona ve sergilemeye katılan yeni bağışlar ve baştan sona değiştirilen yeni ışıklandırmalarıyla yeniden açıldı.

Koleksiyona ve sergilemeye katılan yeni bağışlar arasında, Adalar'ın efsanevi yüzücüsü Ümit Oğuzoğlu'nun 1974'de kazandığı Johnny Weissmüller birincilik kupası (eşi serap Oğuzoğlu bağışı), 2012 Lefter Kupası birincilik ve ikincilik kupaları (Büyükada ve Heybeliada takımları bağışı), 1900'lerde ada evlerinde kullanılan iki dikiş makinası (Meral Kortun ve Erol Meşulam bağışları), İspirto ve gazyağı ocağı ve Adalı Mustafa Meriç Bey’in Cumhuriyet’in ilk yıllarında kullandığı dönemin giyim tarzını yansıtan şapkalar (Ahmet Tanrıverdi bağışı), Adalı Evely (Hyde) Tekdağ’a ait 1954 yapımı İngiltere’de ve Büyükada’da kullanılan Silver Cross marka bebek arabası (Nükhet Dombekçioğlu bağışı) bulunuyor.

Aydınlatmada tasarruflu LED spotlara geçildi

Müzenin aydınlatmasında tümüyle, normal spotlara göre beşte bir oranında enerji kullanan LED spotlara geçildi. Böylelikle enerji tasarrufu sağlandığı gibi, daha iyi bir ışık düzeyi de elde edildi.

Son Güncelleme ( Perşembe, 06 Temmuz 2017 15:02 )  
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Haberler Adalar Müzesi, koleksiyona ve sergilemeye katılan yeni bağışlar ve yeni aydınlatma düzeniyle ziyarete açık…

PAYLAŞIN

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed