Adalar Müzesi - Museum of the Princes' Islands

2014'e İki Yeni Sergi

2014-2015 Yeni Sergi hazırlıkları devam ediyor...

Adalar’a özgü yine iki yeni renkli sergi hazırlıyoruz, bizi sergi bloglarından takip edin...

2014-2015 yaz aylarında Adalar’a geldiğinizde Hala Hatırlıyorum Heybeliada ve Adalar’da Tanrı’nın Evleri Sergilerini mutlaka gezin...

tanrinin evleri_01İstanbul dinlerin, mezheplerin yüzyıllardır birlikte var olduğu bir kent. 550 küsur yıldır aynı Tanrı’ya inanan Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi burada bir arada yaşıyor. Hepsinin pek çok ibadethanesi var; eski, yeni… Başka türlü söylersek İstanbul’da Tanrı’nın yüzlerce evi bulunuyor.

Adalar’da Tanrı’nın Evleri Sergisi ile Adalar’ın tarihinde önemli izleri olan İstanbulluların ibadethaneleri ilgi çekici fotoğraflar, mimari bilgiler, belgeler ve törenlerde çekilen videolarla sunuluyor. Sergide her dine ait Tanrı’nın evlerini tüm renkleri ile görüyoruz.

Sergi blogu için tıklayınız.

hhh 03_215x294Hala Hatırlıyorum dizisinin ikincisi olan yeni sergi Heybeliada’nın 1600’lerinden 1900’lerine uzanıyor. Heybeliada’nın bugün olmayan çoğunlukla yerli Adalılar’ın yaşadığı ahşap evleri, çarşısı, esnafı, köşkleri, dini mekanları, değişen sokakları, sokak isimleri, lokantaları, plajları, gazinoları ile renkli ve hiç bilmediğimiz günlerini anlatıyoruz.

Eski bir adalı olan ve 1980’den sonra Atina’da yaşamaya başlayan Akillas Millas hepimizin hatırlamak istediği, özlediği eskinin aslında sadece çocukluk ve gençliğimizin içten, eğlenceli, coşkulu duyguları ve çocuk gözüyle yaşama bakmak olduğunu söylüyor. Sergide, özlediğimiz ve hatırladığımız Heybeliada’yı değişen ve değişmeyenleri ile çarpıcı görseller eşliğinde anlatıyoruz.

Sergi blogu için tıklayınız.

Son Güncelleme ( Salı, 10 Haziran 2014 15:58 )  
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Haberler 2014'e İki Yeni Sergi

PAYLAŞIN

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed