Sami Solmaz 'ın Gözüyle "Adalılar " Sergisi

Serbest gazateci ve fotoğrafçı Sami Solmaz ' ın Beyoğlun'da İstanbul Yunan Konsolosluğu'na ait Sismanoglio Megaro binasında  gerçekleştireceği sergisinde tarihten izler barındıran ada topraklarında yaşayan insanlara dair çektiği kareleri sanatseverlerle paylaşıyor.

adalilar-470x258

"Sami Solmaz ' ın gözüyle Adalılar Sergisi " Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu - Adalar Müzesi işbirliğiyle 25 Ocak' ta Sismanoglio Megaro binasında..
" Beraberdir adalılar! Dil, din, mezhep , ırk bilmezler . Aynı teknede gibidir onlar, beraber giderler balığa, yangına, düğüne, içmeye ... Anakara karışmazsa yüzyıllarca daha yaşarlar burada, ada ' da... " Sami Solmaz, İstanbul' un en güzel, en çok korunmuş beldesi olan Adalar' da dil, din, mezhep farklılıklarını bir kenara bırakıp yaşamlarını barış içinde geçiren insanların özel anılarını Ada topraklarında fotoğraflıyor. Serginin kitabından diğer bir yazar Ari Çokona, sergideki fotoğrafları " asaletin rengine bürünmüş erguvani karabaşlar gibi topraklarına tutkuyla bağlı insanların hikayeleri " olarak tanımlıyor.

Yunanistan istanbul Başkonsolosluğu - Adalar Müzesi işbirliğiyle düzenlenen sergi Sismanoglio Megaro binasında 25 Ocak ' ta açıldı ve 12 Şubat'a kadar açık kalacak .

www . adalarmuzesi . org

Son Güncelleme ( Cuma, 10 Şubat 2012 12:09 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Sami Solmaz 'ın Gözüyle "Adalılar " Sergisi