Yeni Yıla Merhaba

adalar_muzesi_yeni_yil

İstanbul’un nefes alma kanalı Adalar’da uzun bir aradan sonra yeni yılı karşılama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Adalar’da yeni bir oluşumun habercisi olan Adalar Müzesi, 26 Aralık’ta Adalılar ve ada dostlarıyla buluştu. Adalar, Büyükada’da Adalar Müzesi’nde (Büyükada İlkokulu - Taş Mektep), Heybeliada’da Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi’nde, Burgazada’da Sait Faik Müzesi’nde ve Kınalıada İskelesi’nde ilk kez aydınlatılan müze binalarında şarkılar eşliğinde 2010’a merhaba dedi.

Adalar, 2010’da müzesine kavuşuyor

Adalar Müzesi, eski Büyükada İlkokulu, bir diğer adıyla Taş Mektep’te kuruluyor. 1870’li yıllarda İskenderiye Patriği Sofronios'un yazlık evi olarak yapılan bina, 1922 yılından bu yana Köprülü Mehmet Paşa Numune Mektebi, daha sonra da Büyükada İlkokulu olarak Adalar’a hizmet verdi. Şimdilerde Adalar Müzesi’ne doğru restorasyon aşamasında bulunuyor.

Tarihi varlıkları ve doğal güzellikleri ile geçmişte olduğu gibi bugün de farklı gündelik yaşam deneyimlerini barındıran, çok kültürlülüğüyle İstanbul’un hafızasında önemli bir yere sahip olan Adalar, kültürel ve tarihi mirasını paylaşabilmek ve geleceğe aktarabilmek için Adalar Müzesi’ni kuruyor. Müze, ziyaretçilere kapılarını 2010 yazında açacak.

Adalar Müzesi, AB İstanbul 2010 kapsamında, Adalar Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar Belediyesi ve Kaymakamlığı işbirliğinde kuruluyor.

Adalar Müzesi Hakkında Bilgi için

Handan Yalvaç
Adalar Müzesi Projesi

Son Güncelleme ( Perşembe, 21 Ekim 2010 14:34 )