kunye
onsoz

Müze'de Buket Uzuner'i Ağırlıyoruz

buket uzuner_20120526_640x904

Edebiyat, bir söz sanatı olduğu kadar empati ve farkındalığı yükselten bir sanattır. Edebiyat, günlük yaşantımızda sık sık karşımıza çıkan karşıt fikirler ve/ ya kendimize benzemediği için 'öteki' olarak gördüğümüz insanları kurgu karakterler vasıtasıyla daha derinlikli olarak anlamamıza ve böylece okumayan insandan farklı bir insani inceliğe yükselmemize, bir anlamda evrilmemize yol açar. Bunu yaparken edebiyat, diğer sanatlardan farklı olarak, okuru tek başına yapmak durumunda olduğu okuma eylemiyle yoğun bir düşünme ve vicdani hesaplaşmayla başbaşa bırakarak önemli bir psikolojik etki yaratır.
Buket Uzuner,  yerli ve yabancı edebiyat eserlerinden örneklerle edebiyatın hayatımızı nasıl zenginleştirdiğini anlatıyor.

Son Güncelleme ( Çarşamba, 02 Mayıs 2012 21:15 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Güncel Sergiler Adalar Yazarlar Şairler Müze'de Buket Uzuner'i Ağırlıyoruz