kunye
onsoz

Sevengül SÖNMEZ kimdir?

1998’den bu yana, Cumhuriyet Kitap, Radikal Kitap, Kitaplık, Virgül, Varlık gibi dergilerde yazıları yayımlanıyor.
YKY için Sait Faik’in bütün eserlerinin editörlüğünü yaptı, Sait Faik’in mektuplarını "Karganı Bağışla" adı altında yayımladı.
Sabahattin Ali’nin bütün eserlerinin eleştirel basımını Delta serisinden yayımladı ve mektuplarını "Hep Genç Kalacağım" adıyla bir araya getirdi.
Sabahattin Ali’nin öykülerinden oluşan seçkisi de "Kamyon" adıyla yayımlandı.
İthaki Yayınları için Kemal Tahir’in yayımlanmamış öykülerini kitaplaştırdı.
Everest Yayınları için Melih Cevdet Anday’ın bütün eserlerini ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserlerinin sadeleştirilmiş basımlarını hazırlamaktadır.
Halen Bilgi Üniversitesi’nde edebiyat arşivi yöneticiliği yapmakta ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde ders vermektedir.

Yayımlanmış kitapları: A’dan Z’ye Sait Faik (YKY, Şubat 2007)  A’dan Z’ye Sabahattin Ali (YKY, Temmuz 2009)   İstanbul’un 100 Ailesi  (2010)

Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Güncel Sergiler Adalar Yazarlar Şairler Sevengül SÖNMEZ kimdir?