mimarlik_raket_215x352

kunye
onsoz

Müze Yaz Sergileri 1: Adalar Binalar Mimarlar

Büyükada Çınar Caddesi Müze Alanı’nda ziyaret edilebilir.

Haziran 2012’ye kadar açık kalacak olan sergi Adalar’ın mimari zenginliğini ortaya koy¬mak, erozyona uğrayan ve yok edilerek âdeta "nesilleri yok olmaya" yüz tutan binaları hatırlatmak, onları inşa eden mimarları ve kalfaları tanıtmak amacıyla hazırlanan sergi, videoklip, film gösterimi, söyleşi ve atölyeleri ile ziyaretçiye açık havada görsel bir şölen sunuyor.

Aralarında Sabuncu Köşkü mimarı Fotiadis, Troçki’nin kaldığı ikinci köşk olarak bilinen Sivastopulos-Triandafilidis Köşkü mimarı Nikolaos Dimadis, Aya Nikola Kilisesi mimarı Gaitanakis, Eski Rum Yetimhanesi Otel Prinkipo Palas mimarı Alexander Vallauri, mimar Mehmet Vedat Tek, mimar Sedad Hakkı Eldem, mimar Aristidis Passadeos, mimar Edmond Sarfati, mimar Turhan Uyaroğlu, mimar Utarit İzgi’nin de bulunduğu çeşitli geç dönem Osmanlı ile erken ve geç dönem Cumhuriyet mimarları ve yapılarına sergide yer veriliyor.

Detaylı bilgi için arayabilirsiniz.

Giriş ücretsizdir.

Ziyaret Saatleri: 10:00 – 18:00

Nasıl Ulaşılır: İstanbul Kabataş, Bostancı ve Kadıköy iskelelerinden ada vapurları ile Büyükada’ya geldikten sonra. Büyükada iskeleden işaret levhalarını takip ederek keyifli bir yürüyüş (10dak.) ya da bisiklet (5dak.) ile ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme ( Cuma, 15 Temmuz 2011 12:56 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Geçmiş Sergiler Adalar Binalar Mimarlar Müze Yaz Sergileri 1: Adalar Binalar Mimarlar