Adalar Müzesi - Museum of the Princes' Islands

İstanbul 2010 Projesi’ne Emek Verenler, Adalar Müzesi’ni Gezdi!

İstanbul 2010 Projesi’ne Emek Verenler
Adalar Müzesi’ni Gezdi!

2010 ziyareti 

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı çalışanları, bir İstanbul 2010 Projesi olarak yaklaşık iki yıl önce, 2010 yılının Eylül ayında açılan Adalar Müzesi’ne gezi düzenledi. Aralarında İstanbul 2010 Ajansı Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini yapmış olan Sayın Nuri Çolakoğlu ve Sayın Şekib Avdagiç’in de bulunduğu, İstanbul 2010 Projesi’ne emek vermiş Ajans çalışanlarından oluşan grubun keyifli gezisi, 15 Temmuz 2012 Pazar günü yapıldı.

Gezi, İstanbul 2010 Ajansı Yürütme ve Danışma Kurulları Üyeliği yapmış olan Adalar Vakfı Başkanı Sayın Halim Bulutoğlu’nun çağrısı ve yine İstanbul 2010 Ajansı Yürütme ve Danışma Kurulları Üyeliği görevini üstlenmiş olan Sayın Gürhan Ertür’ün bu çağrıyı İstanbul 2010 Ajansı çalışanlarına ulaştırarak organizasyonu üstlenmesi sayesinde gerçekleşti.

Turun Heybeliada bölümüne, Heybeliada Gönüllüleri Derneği ve yine bir İstanbul 2010 Ajansı projesi olan Heybeliada Rum İlkokulu- Ses ve Musiki Merkezi kurucusu İlm-i Musiki Dernegi Başkanı Ömer Faruk Berksan ve bu projenin yürütücüleri Nikiforos Metaxas ile Vassiliki Papageorgiou da katıldılar.

Adalar Müzesi’nin haziran’da Heybeliada’da açtığı iki sergi, mekanlarında gezildi. Rum İlkokulu restorasyonu çalışmaları hakkında bilgiler alındı. Ardından Heybeliada ve Büyükada kıyıları boyunca Adalar’ın tarihi ve yapıları hakkında bilgi verildi. Gezinin son durağı ise müzenin Aya Nikola Hangar bölümüydü. Hem büyüyen kalıcı bölüm ve hem de bu senin sergisi Adalar Yazarlar Şairler kısmı gezildi. Katılımcıların tamamı müzenin kalıcı bölümleri ve süreli sergilerinin tamamından çok etkilendikleri izlendi.

Tura katılan İstanbul 2010 Ajansı yönetici ve çalışanlarının gezi sonundaki ortak değerlendirmeleri ise şöyle oldu: “Adalar hakkında her ne kadar bazı temel bilgilere sahip olsak da, yerinde gezip görmek, başka türlü bir etki bırakıyor ve daha öğrenecek çok şey olduğunu hatırlatıyor. Bu sayede, Adalar ile ilgili duyduğumuz, gördüğümüz her şeye farklı bir gözle bakacağız ve daha çok merak edeceğiz. Bu müzenin açılmasında ve büyüyerek yoluna devam etmesinde emeği geçenlere ve bizim için bu geziyi düzenleyenlere tekrar çok teşekkür ederiz…

Son Güncelleme ( Cuma, 07 Eylül 2012 20:31 )  
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Haberler İstanbul 2010 Projesi’ne Emek Verenler, Adalar Müzesi’ni Gezdi!

PAYLAŞIN

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed