Adalar Müzesi - Museum of the Princes' Islands

Hayalimizdeki Ada!

Adalar’dan mesaj var! Adaevi, güz dönemi etkinlikleri kapsamında Adalar Müzesi ve Sokak Bizim Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programında yer alan "Ada’dan Mesaj Var” temalı söyleşi, “Ada’nın Geleceğine Yönelik Senaryolar” temalı bir workshop ve “Aklımdaki Ada” sohbetine tüm ada severleri bekliyor!

Kültür, düşün ve sanat dünyasına güzün gelişiyle coşan özgürlük hayalleri ve fikirleri esinleyen Büyükada Adaevi etkinlikleri, ekim ayında da yeni bakış açıları yakalamak üzere harekete geçti! 10 Ekim Pazar günü güzün esinleyici günlerini kültür ve sanat etkinlikleri eşliğinde geçirmek isteyen herkes Adaevi’nin konuğu oluyor.

Programda yer alan “Ada'dan mesaj var" başlıklı söyleşi-seminer Adalar’daki yaya hareketini örnek alarak, otomobilsizliğe vurgu yapıyor. Bu tema özelinde Adalar’dan İstanbul’a mesaj vermeyi de hedefleyen söyleşinin karşılıklı sohbet şeklinde ilerlemesi planlanıyor. Programda katılımcıların da konuya yönelik katkıları ve deneyimlerini aktarmaları bekleniyor.

Öğleden sonra düzenlenecek workshop’ta ise "Adanın Geleceğine Yönelik Senaryolar" konuşulacak. Senaryolar temelinde hareket edilebilirliğin ve yaya özgürlüğünün, ada yaşamının sürdürülebilirliği ve geleceği sorgulanacak. Ayrıca ada sakinleri ile zihinlerindeki Büyükada’nın konuşulacağı “Aklımdaki Ada” çalışması da gerçekleştirilecek.

10 Ekim 2010 Pazar günü Adalıların ve tüm İstanbulluların davetli olduğu bu keyifli etkinliği kaçırmayın.

Bilgi ve iletişim için:

Adaevi, Büyükada İskele Meydanı

Adaevi hakkında

Büyükada İskelesi’nde merkezi konumdaki asma katlı ve bahçeli binada hizmet veren Adaevi, Adalar Vakfı tarafından işletilmektedir. Adaevi’nde yaz kış sergiler, konserler, film gösterimleri, toplantılar ve buluşmalar gibi kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Adaevi ayrıca, İstanbul Adaları’nın belleğini oluşturmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulmakta olan Adalar Bilgievi’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Adalar’dan mesaj var! Adaevi, güz dönemi etkinlikleri kapsamında Adalar Müzesi ve Sokak Bizim Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programında yer alan Ada’dan Mesaj Var” temalı söyleşi, “Ada’nın Geleceğine Yönelik Senaryolar” temalı bir workshop ve “Aklımdaki Ada” sohbetine tüm ada severleri bekliyor!

İndir Hayalimizdeki ada!
Dosya Başlığı:Hayalimizdeki ada! (Details)
Dosya Türü:pdf
Dosya Boyutu:128.87 Kb

Son Güncelleme ( Perşembe, 09 Şubat 2012 15:15 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Hayalimizdeki Ada!

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed