“Adalar Revüsü”nden Şarkılar Büyükada’yı Şenlendiriyor!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinden biri olarak hayata geçirilen İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi Adalar Müzesi, etkinliklerine Adalar Revüsü’yle devam ediyor. İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun genç sanatçılarının seslendireceği Adalar Revüsü, 5 Eylül Pazar günü saat 20:30’da Büyükada Anadolu Kulubü’nde ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinden biri olarak hayata geçirilen İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi, düzenlediği etkinliklerle Adalar tarihini canlı tutmaya devam ediyor. Cemal Reşit Rey ve Ekrem Reşit Rey’in birlikte yazdıkları, ilk kez 1934 yılında Büyükada Anadolu Kulübü’nde Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenen “Adalar Revüsü”, bu tarihten 76 yıl sonra yeniden Anadolu Kulübü’nde seyircilerin karşısına çıkacak.

Müzik yönetmenliğini Selim Atakan’ın yaptığı “Adalar Revüsü”nün proje koordinatörlüğünü Bahar Göze yürütüyor. İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun genç sanatçılarından Bahar Göze, Berk Samur ve Çağrı Hün müzikalin elde bulunan şarkılarını, dönemin diğer operet parçalarıyla birlikte seslendirecekler. Genç sanatçılara piyanoda şef Hakan Elbir, kemanda Ayla Özkan, klarnette Gonca Beker, basta Saltuk Tukur ve bateride Bilal Nazlı eşlik edecek.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi almak için:

Duygu Atalay
Adaevi Müze Arşivi Oryantasyon Ofisi
23 Nisan Cad. No:14/1 Büyükada / İstanbul
Tel: 0216 382 52 80

Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Son Güncelleme ( Çarşamba, 20 Ekim 2010 16:21 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri “Adalar Revüsü”nden Şarkılar Büyükada’yı Şenlendiriyor!